הצעות לחיפוש
לא נמצאו הצעות
מוצרים
לא נמצאו מוצרים
כתבות
לא נמצאו מאמרים
מתכונים
לא נמצאו מאמרים
במסגרת עבודתי מול קהל מתאמנים רחב, לא אחת אני מקבל פניות לגבי נושא האימונים, חלק ניכר מהשאלות האלה מתייחס לאו דווקא לסוג, אופי או עצימות האימון אלא לדברים שמתרחשים בגוף לאחר האימון.
קרוב לוודאי שאם צברתם וותק אימון של כמה שנים בחדר הכושר, מועדון קרוספיט או אפילו באימונים מסוג סטריט בפארק, יצא לכם לחוות תחושות כאלה ואחרות בסוף האימון.
במאמר זה אגע בסוגיה הזו ואתייחס לקו הדק שעובר בין אימון מעולה שנפיק ממנו תועלת לבין אימון שיכול להיות שלוקח אותנו דווקא למקום שלילי.
כאשר אנחנו מתאמנים הגוף מפרק וקורע את סיבי השריר, בניגוד לדעה הרווחת, אנחנו לא גדלים כשאנחנו מתאמנים אלא ההפך, אנחנו יוצרים קרעים מיקרוסקופיים בסיבי השריר. לאחר מכן, בסיוע תמיכה תזונתית תקינה, התאוששות טובה ושעות שינה סדירות הגוף מפצה על כך ו"מזהה" את הפוטנציאל לבצע התאמה של השריר למערך העומס החדש – הלא הוא האימון, כך למעשה נוצר היפרטרופיה שרירית.
ככלל, לאחר אימון טוב גופנו יפריש אנדרופינים, מדובר בהורמונים שמעלים את מצב הרוח וגורמים לנו להרגשה טובה. עקב קריעת סיבי השריר, כן יש סיכוי שנרגיש מעט "תפוסים" בייחוד באותם אזורים שעבדנו עליהם, הדבר נכון בייחוד עבור מתאמנים חדשים בחדר הכושר, לא מעט יצא לי לשמוע ממישהו שקיבל ממני תכנית אימון מאוד בסיסית שהוא מרגיש "מפורק לחלוטין" לאחר האימון הראשון, כמובן שאין סיבה לדאגה והגוף מתרגל לאחר 10-14 ימים.
עם זאת, יש לבצע הפרדה בין אימון אפקטיבי שמקדם אותנו למטרתנו לבין אימון לא אפקטיבי שרק מרחיק אותנו ממנה.
חשוב לציין שבמידה ואנחנו מרגישים דברים אחרים, ישנו סיכוי סביר שהאימון עלול להיות בעייתי שכן העמסנו יותר מידי ולמעשה אנחנו מסתכנים בפציעות מיותרות.
זיכרו שפציעה אחת יכולה להשבית אתכם לתקופה של שבועות-חודשים וזה פשוט לא שווה את זה.
אם כך, כל אלו הם תסמינים של אימון יתר, איך ניתן גם לזהות תופעה זו עקב סימנים מקדימים שאתם עלולים לחוות בסוף האימון או אפילו במהלכו, למשל : סחרחורות, כאבי ראש, בחילות ובמקרים מסוימים הקאות. במידה ואחד מהם קורה, מדובר בנורה אדומה ויש לבצע הערכה מחדש לאופן האימון שלכם, הקושי שלו, התזונה ושעות השינה שלכם.
חשוב מאוד להקשיב לגוף, בסופו של דבר מדובר במערכת חכמה מאוד שאמורה להיות לטובתנו ולא לרעתנו, אך אם נדחוק אותו לקצה, לא תהיה לו ברירה ובסוף הוא יישבר.
לסיכום, חשוב מאוד להבין שכניסה לשגרת אימונים ותזונה היא דבר מבורך, אך כמו כל דבר אחר יש לבצע זאת בהדרגה ובצורה חכמה.
מומלץ ואף רצוי לקבל ייעוץ מקצועי כדי להבין עם אילו אימונים כדאי להתחיל, איזה עומס, אילו תרגילים, כמה סטים, כמה לנוח בין הסטים וכמובן איך לתמוך בכל מערך האימון ע"י שילוב תזונה שמותאמת תוך מתן דגש על שילוב כלל אבות המזון בכמות הנכונה והדרושה כדי לשמור על תפקוד גוף תקין.
כלי עזר נוסף שאפשר להשתמש בו על מנת להימנע ממצבי עייפות, הוא שימוש בתוספי תזונה משפרי ביצועים שעוזרים בהתאוששות.
הקשיבו לגופכם, שמרו עליו ואתם תהיו המרוויחים העיקריים מכך.