• סניפים
  • צרו קשר
  • *בימי הלחימה זמני אספקת המשלוחים יהיו ארוכים מהרגיל, אנחנו עושים את המירב לזרז את השילוח מול חברות השילוח השונות
להזמנות וייעוץ אישי: 1-599-500-590
תמיר דזן - יועץ תזונה
זמן קריאה: 9 דק׳

שלום. במידה ואתם קוראים הדוקים באתר, יכול להיות שנתקלתם בשם שלי כמה פעמים, על כל פנים אני אציג את עצמי, שמי תמיר דזן, אני מפתח גוף חובב בן 23 מראשון לציון ועובד ברשת ישראלבודי בשנה וחצי האחרונות. לפני כמה חודשים התחלתי לשלב בין שני תחביבים משמעותיים שלי – פיתוח גוף וכתיבה, התחלתי להוציא כתבות עבור האתר בנושאים מגוונים : תזונה, תוספים, אימונים וכ"ו.

היום, אני רוצה לעשות משהו שונה במקצת, – ולדבר בגובה בעיניים, לא ככתב אלא כאחד מהמתאמנים שגם התחיל את דרכו כאדם חסר ניסיון, בחור צעיר שאוהב להתאמן בחדר הכושר וגם כן חי במציאות הישראלית היומיומית, שמשכיר דירה בגיל 23, שמחזיק רכב ועדיין משקיע הרבה בפיתוח הגוף, תזונה קפדנית ואפילו לוקח את זה צעד קדימה ומתכנן להתחרות בפעם הראשונה בעוד מספר חודשים.
אז אם אני מצליח לעשות את הכל ואפילו לחסוך קצת בסוף החודש – אין סיבה שגם אתם לא תעשו זאת, הבעיה היא שהרבה אנשים לא יודעים איך – ופה אני אתן כמה טיפים מהידע שצברתי ואשתף אתכם, כדי שתוכלו להגיע לתוצאות הטובות ביותר שלכם בצורה אידאלית ועם פחות הוצאות כלכליות.

1. מכון כושר

נגמרו אותם ימי המונופול של כמה רשתות מכוני כושר בודדות שמציעות מנוי חודשי בעלות של 300 שקלים ומעלה. בישראל של שנת 2016, תופעת ה-LOW COST  הולכת ופורשת כנפיים ואם פעם הסתפקנו בקפה בחמישה שקלים, היום כבר ניתן למצוא מנוי חודשי למכוני כושר בטווח מחירים של 99-140 שקלים, מכוני כושר שמציעים מחירים כאלו יהיו למשל space  או profit ובאופן כללי בכל אזור מגורים יש מכונים שמציעים מחירים זולים משמעותית. כמובן ש"לא כל הנוצץ זהב" – במידה ואתם מגיעים למכון לא מוכר, ומציעים לכם מחיר נמוך באופן חשוד או לחליפין נאמר לכם שאתם חייבים לשלם את כל הסכום השנתי במזומן בכדי לקבל הנחה מיוחדת– אז כדאי שתידלק לכם נורה אדומה ולפני שאתם עושים זאת תתייעצו עם חבר שמתאמן שם או שתבדקו על המקום באינטרנט, במיוחד בפייסבוק כדי לזהות מבעוד מועד תרמית ולהקדים תרופה למכה.

דוגמא שלי: עד לפני שבוע, הייתי מתאמן בגו אקטיב סניף ראשל"צ, תשלום חודשי של 270 ועוד 50 שקל בחודש על חניה ( אין חניה חינם), כלומר הייתי משלם 320 שקלים בחודש על המנוי בלבד! היום אני מתאמן בפרופיט סניף ראשל"צ ומשלם 165 שקלים למנוי כלל ארצי ומקבל חניה בחינם – כלומר הצלחתי לחסוך 155 שקל בחודש – שהם 1860 שקל בשנה !

2. התזונה

הגענו לחלק החשוב ביותר בפיתוח גוף. זה לא סוד שלא משנה כמה תתאמנו או איפה תתאמנו, בסופו של דבר מה שיכריע את הכף בין הישגים לחוסר הישגים זה מידת ההשקעה שלכם בתזונה, כלומר עד כמה תהיו מוכנים להשקיע מחוץ למכון כמו שאתם משקיעים בתוכו. לפני הכל אני רוצה להבהיר – בפיתוח גוף צריך לאכול. לאכול אוכל אמיתי, בריא ואיכותי. היום כל אחד שמתאמן בחדר כושר שבוע מגיע לקנות אבקת חלבון.
עצור !!!
לאבקת החלבון יש את המקום שלה והיא יכולה לעזור – אבל מה עם התזונה שלך? מה עם צריכה מספקת של חלבון מהמזון? של פחמימות? של קלוריות באופן כללי? אני אומר את זה כאן ואני מקווה שכמה שיותר אנשים יקראו ויפנימו – אתם לא תעלו מסת שריר אם תאכלו פעמיים או שלוש ביום ותשתו שייק חלבון מיד לאחר האימון ! תתרכזו בראש ובראשונה בתזונה שלכם. ופה מגיע החלק הכלכלי. שאוכלים הרבה – מבזבזים כסף, אבל יש אופציה להיות צרכן חכם, ללכת לסופר פעם בשבוע ולקנות את כל המצרכים שאתה יודע שאתה צריך, ויש אופציה נוספת שהיא להיות לא מוכן, לבזבז כל יום 50 שקלים או יותר על ארוחה של חזה עוף ואורז באיזו מסעדה ולא להבין בסוף החודש איך בפירוט האשראי יש חיוב של יותר מ1000 שקלים לאותה מסעדה.

דוגמא שלי: אני לעולם לא אוכל בחוץ. אני אוהב להיות זה שמכין לעצמי את האוכל, זה ששוקל אותו, זה ששם אותו בקופסאות וזה שיודע שמה שיש בפנים תואם בדיוק מושלם את מה שנרשם לי בתפריט על ידי המאמן שלי, מה שאני אמור להכניס לגוף בהתאם לתקופה שאני נמצא בה בשנה (עלייה במסה או דיאטה). לו הייתי אוכל בחוץ, כמויות הכסף המיותר שהייתי מבזבז הייתה גבוהה באופן משמעותי מהכמות שאני מוציא כאשר אני רוכש בצורה מבוקרת את המוצרים בסופר ומכין את האוכל בעצמי. שימו לב לחישוב בפשוט שאני מבצע:

נצא מנקודת הנחה שאתה צריך להכניס בארוחה מסוימת 150 גרם חזה עוף ועוד 120 גרם אורז לפני הכנה. אם אני קונה את המוצרים האלה בסופר, אז הארוחה הזאת תעלה לי בדיוק 6.10 (לפי מחיר של 35 ₪ לקילו חזה עוף ו-7 ₪ לקילו אורז). לעומת זאת אם אני אצא באמצע העבודה למסעדה הסמוכה כדי לקנות חזה עוף ואורז (ללא שתייה) כדי לקחת איתי, החשבון ייצא בממוצע 40 שקלים (תלוי באיזה אזור בארץ אני נמצא) – כלומר פער של כ-650 אחוז!!!

עכשיו תחשבו שזה קורה לכם מספר פעמים בשבוע, תכפילו את זה ה4 כמספר השבועות בחודש ותגלו שאכילה בחוץ היא המלכודת הגדולה ביותר, ללא שום תחרות!

עוד סיפור קטן ממני – שהייתי בעלייה במסה צרכתי בערך 6000 קלוריות ביום, אכלתי 8 ארוחות שכללו בין השאר 600 גרם אורז לפני בישול ו-570 גרם חזה עוף לפני בישול. אנשים ששמעו את הכמויות האלה אמרו לי שאני משוגע ושאני מבזבז סכומי עתק על מזון – שאלתי אותם אם הם אוכלים בחוץ והם ענו שלפחות 3 פעמים בשבוע – הצגתי להם את החישוב שהצגתי לכם וככה הם הבינו שבעצם אני משלם הרבה פחות מאשר הם משלמים!

קחו גם בחשבון שרובכם המוחלט לא אוכל את אותן כמויות של מזון שאני אכלתי, לכן כמות החיסכון תהיה גדולה הרבה יותר. אז אל תתעצלו, תתחילו לקנות את הצרכים לבד ולבשל בעצמכם, לא צריך להיות שף מדופלם כדי לבשל אוכל של פיתוח גוף. אם אסון קולינרי כמוני מצליח, אין סיבה שגם אתם לא תצליחו. טיפ שלי שלמדת מגיל המאמן שלי? טבסקו J  גם מוסיף טעם וגם חסר קלוריות. רק זכרו שיש בו לא מעט נתרן, אז לא להגזים.

3. תוספי תזונה

ראשית כל, אני רוצה לחדד נקודה חשובה – תוספי תזונה כשמם כן הם, הם תוספים(!), התזונה שלכם לא צריכה להיות מבוססת עליהם כלל וכלל, יש להם את המקום שלהם והם יכולים לעזור, אבל אין סיבה, היגיון וצורך להפריז בצריכתם ברגע שהתזונה שלכם טובה.

*תוספים להשלמה תזונתית – שני הסוגים העיקריים יהיו אבקת חלבון וגיינר (חלבון עם פחמימה).

ישנם בשוק אינספור סוגים של אבקות חלבון, כל כך הרבה חברות, צבעים, שמות... מה לבחור?  ההמלצה שלי ומה שאני משתמש היא תשלובת חלבונים, דובר רבות על היתרון שלה על פני חלבון מי הגבינה הקלאסי שעד לא מזמן כולם חשבו שזה הדבר הכי הכי טוב. התועלת של תשלובת היא שיש לה ערך ביולוגי גבוה יותר כחלבון איכותי יותר ולא רק שאפשר לקחת אותה לאחר אימון אפשר לשתות אותה במהלך היום בניגוד למי גבינה שפשוט נספג, מתפרק ויוצא מהיר מידי מהגוף ולכן לא מתאים.
אבל חשוב לדעת להבחין בין תשלובת אמתית לבין מוצרים שהם "כביכול" תשלובת חלבונים. איך עושים זאת? פשוט צריך לקרוא את התווית מאחורה ולוודא שאכן קיימים שלושה סוגי חלבון שונים בפנים: מי גבינה, חלבון ביצה וחלבון קזאין,  ישנם בשוק מוצרים שמתפרסמים כתשלובת חלבונים אבל למעשה מכילים במקרה הטוב  רק שני(2) סוגים או יותר של חלבון מי גבינה ( למשל חלבון איזולט או חלבון הידרוליזציה או חלבון מרוכז – שכל אלו בעצם בידיוק אותו חלבון מי גבינה רק באופן פירוק תעשייתי שונה) .  לכן הם לא באמת נחשבים לתשלובת של כמה סוגי חלבון שונים כי הם מבוססים על אותו מקור. כל המחקרים מראים שיש צורך בשילוב של מקורות שונים של חלבון ולא סוג אחד של מי גבינה.  

לגבי מחיר – אל תהיו תמימים. שוק תוספי התזונה קיים כבר עשרות שנים ואנשים שעומדים בראשו לא אחת ינסו לנצל תמימות של צרכנים לא מנוסים כדי להגדיל רווחים. איך יודעים אם חלבון הוא באמת משתלם ? לא לפי המחיר שלו ! אלא לפי המחיר למנה! ומה שהכי חשוב תזכרו! חלבון זה לא חלבון ולא כל החלבונים זהים,,, עוד משפט שיצא לי לשמוע מכל מיני מאמנים במכוני כושר. "אחי מה זה משנה איזה חלבון, הכל אותו הדבר".

הרבה פעמים אנשים באים אלי כי הם יודעים שאני עובד בחנות תוספי תזונה ושואלים על מחירים, הם רואים מוצר שעולה יותר מהמוצר שהם שמעו עליו או קיבלו עליו המלצות, אבל שאני נכנס איתם לעומקם של דברים הם מבינים שהם טעו או הוטעו, למשל אם אבקת חלבון מסוימת עולה 370 שקלים אבל יש בה רק 60, אז המחיר פר מנה הינו 6.2 ₪. לעומת זאת בחלבון שעולה למשל 420 אבל יש בו 76 מנות, המחיר פר מנה הינו 5.5 ₪ - כלומר הבדל של 12% יותר. אז שוב, תהיו צרכנים חכמים ואל תסתכלו על המחיר הכולל אלא על המחיר למנה.

נקודה נוספת היא אחוז החלבון – הרבה פעמים אנשים חושבים שחלבון שיש בו 26 גרם למנה הוא חלבון טוב יותר מחלבון שיש בו 23 גרם למנה. לגבי זה 2 נקודות:

1. 3 גרם חלבון לא יעשו שום הבדל לאף אחד.

2. אתם צריכים לראות את אחוז החלבון ל-100 גרם מוצר. אם בחלבון של ה23 גרם למנה יש אחוז גבוה יותר, אז החברה שמייצרת את החלבון עם ה-26 גרם במנה פשוט משתמשת בסקופ גדול יותר, כלומר מנה גדולה יותר, כלומר פחות מנות במוצר וזה, שוב, כדי להטעות את הצרכן.

מעבר לזה תזכרו, יש מלא תוספי תזונה שהם פשוט בגדר שטות, אל תפלו בפח ותקנו כל מה שמפרסמים על כל מיני מוצרים מיוחדים שמבטיחים קסמים. תתייעצו עם איש מקצוע, חבר עם ניסיון או מי שבונה לכם את התזונה ויודע באמת מה מתאים לכם. אתם לפעמים תגלו שאפשר להשתמש בפחות תוספים מהרגיל על יד בחירה של החשובים ביותר (למשל קריאטין, HMB,אומגה3) ועדיין לראות תוצאות מעולות ולחסוך הרבה כסף.

4. עבודה ולימודים

לא משנה מה תגידו, לצערי מפיתוח גוף אי אפשר להתקיים עדיין בישראל, אתם צריכים להבין שבכדי שהספורט הזה יוכל לממן אתכם צריך פה שינוי משמעותי בישראל ובכלל בספורט. לכן הכי חשוב על תזניחו את העבודה שלכם ואל תחשבו שהכסף יבוא רק בגלל שיש לנו יותר שרירים או קוביות, זה לא ככה, עדיין צריכים לעבוד קשה, כל אחד במה שהוא אוהב או טוב בו, אם זה מאמן כושר מה שהכי נפוץ בתחום שלנו, או כאלו שעובדים במשרד, אני למשל שעובד בישראלבודי, או חברים שעובדים מלצרות ( אחלה אירובי), אבטחה ועוד הרבה דברים אחרים.
תזכרו, פיתוח גוף הוא כמו כל ספורט אחר , בסופו של דבר הגיל מכריע שלא לדבר על פציעות וצרות אחרות, ולכן תמיד חשוב שיהיה לנו איזה בסיס כלכלי להישען עליו מבחינת עבודה ולא פחות חשוב לימודים. ידע הוא כוח ואסור לזלזל בזה..

לסיכום:

פיתוח גוף הוא ספורט מדויק ותובעני. אם אתם באמת רוצים להצליח בו, לא בהכרח ברמה תחרותית, אז אתם חייבים לנהל שגרת חיים מסוימת. בשונה מענפי ספורט כמו כדורגל או כדורסל, פיתוח גוף לא מסתכם באימון של שעה או שעתיים ביום. יש גם את כל ה"מעטפת" שמסביב – תזונה, שינה וכ"ו.

קל מאוד להיכנע בגלל שלא רואים תוצאות מהר מספיק, אבל אם תשקיעו באמת אז תראו שאתם מגיעים לתוצאות המיוחלות ובעזרת המדריך הזה גם עושים את זה בצורה חסכונית ויעילה, וכשזה יקרה, שבאמת תתחילו לראות את התוצאות שאתם רוצים – אז כבר לא תוכלו להפסיק.

בהצלחה!

רוצים לשמוע עוד על תוכנית התזונה והאימונים עם צוות המומחים שלנו? השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם לשיחה ראשונית ללא עלות !